Книги од Шри Чинмој

Шри Чинмој користеше многу форми на пишан и говорен збор, вклучувајќи поезија, есеи, предавања, афоризми, прашања и одговори, приказни и претстави. Оваа разноликост на облици се совпаѓа со неговиот спектар на предмети, од хумористични приказни за животот на село и претстави за животот на духовните личности, до предавања за филозофијата на јогата и поезија на мистично восхитување.

Нека едноставноста, чистотата и светлината на придонесите на Шри Чинмој ве инспирираат на оваа страна.

За повеќе за книгите од Шри Чинмој, посетете ја www.knigi.mk