Д-р Шери Тенпени, експерт за вакцини

Новинар: Докторке Тенпени, ајде да зборуваме за вакцините.

Д-р Шери Тенпени: О, Боже, колку часови имаме на располагање за ова?

Новинар: Знам со сигурност дека моите деца примија многу повеќе отколку што јас примив кога бев на нивна возраст. Дали е ова безбедно?

Д-р Шери Тенпени: Не! Следно прашање?

Ајде накратко да зборуваме за годините зошто тоа е навистина многу важна работа бидејќи родителите ќе кажат: „Не се сеќавам дека примив многу вакцини кога бев дете.“ А, вистината е дека тоа е точно. Се до 1985 година, значи секој роден пред 1985 година примил само 3 вакцини: ДПТ што е дифтерија, тетанус и пертусис. ММР што е мали сипаници, заушки и рубеола. И полио – детска парализа. Толку. Имаше само три вакцини.

Сега има 16. И има по неколку дози од сите 16. Така што разликата е ако тогаш ги соберевте сите антигени од вакцините како ММР,  три антигени во една доза, ДПТ е три антигени во една доза. Вакцината против детска парализа всушност има три вируси. Значи всушност се три вируси во една доза. Секој еден од тие вируси се нарекуваат антигени и ако ги соберете сите антигени што децата ги примале пред 1985 година, ако ги примиле сите тие вакцини, тогаш примиле 33 антигени од вакцини вбризгани во нив уште до времето пред да почнат да одат во градинка.

До 2010 година добиле 156 антигени од вакцини, а сега има додадено уште повеќе вакцини од тогаш. И само продолжува и продолжува. Има мерлива количина на хемикалии, има милиграмска количина на желатин, а во ММР и во вакцината за сипаници има 63 различни видови на хемикалии во тие вакцини. Сега не сите вакцини ги имаат сите 63 хемикалии, но ако ги примите сите вакцини добивате доза на 63 различни видови на хемикалии. Од кои за некои се знае дека се добро познати канцерогени, за некои е познато дека предизвикуваат астма. Листата е бескрајна. Живата е главно изоставена во скоро сите вакцини, но не е изоставена во сите. Сè уште ја има во повеќе дозните вакцини против грип што започнуваме да им ги даваме на новороденчињата кога ќе наполнат 6 месеци. И им ги даваме секоја година и низ целиот нивни живот. На тој начин сè уште добиваш доза на жива.

Има многу алуминиум. Кога велам многу мислам на количина измерена во милиграми. Количина што може да се измери, а не мали количини во трагови. Враќајќи се наназад кога започна целото нешто со вакцините и живата пред неколку години, активистите против жива направија извонредна работа што им дадоа до знаење на сите и почнавме често многу  да зборуваме за количините во милиграми што овие бебиња ги добиваа. Добиваа по 88 милиграми на жива инјектирана во нив доколку ги добиеја сите дози на вакцини што содржеа жива. А, државните институции рекоа: „Упс, некој заборавил да пресмета.“ Tоа е токму тоа што се случи. Назад во 2004 година кога сето тоа се случуваше, државните институции не ѝ рекоа на фармацевтската индустрија: „Повлечете ги сите овие вакцини од пазарот и ќе направиме нови.“ Наместо тоа, кажаа: „Како што правите нови, заменете ја живата постепено.“ Така тоа продолжи со редуцирање и сите тие деца се некаде до 2006 година сè уште добиваа доза на жива од секоја вакцина. Кога случајот со живата стана голем проблем, реков: „Да, голем проблем е.“ Но, се почувствував многу како гласот од дивината стоејќи на страна велејќи: „Не е само живата.“ Бидејќи исто е и алуминиумот, хемикалиите и сите тие антигени од вакцините, сите тие вируси и бактерии, залутани вируси за кои се знае дека предизвикуваат рак, секаков вид на мешавини внатре во овие нешта. И мислам дека повеќето родители, па дури и повеќето лекари што не се потрудиле да прочитаат што содржи пакетот во нивниот живот, мислат дека сè што има внатре е малку стерилна вода, малку атенуатор да ги убие вирусите и тоа е сè. Како може да ти наштети? И можам да кажам дека и јас бев виновна како и сите останати. 12 години бев раководител на оддел за итна служба и давав вакцини за тетанус како да мислев дека се специјални бонбони. Малку е добро. Малку повеќе нема да ти наштети. Подобро да ја примиш отколку не. Колку само не бев во право?

Се додека не почнав да истражувам и поминав 12 000 часови и 11 години од мојот живот истражувајќи го ова. Затоа секој што има прашање, јас сум вашата девојка. Секој што сака да дебатира со мене, јас сум вашата девојка. Бидејќи нема никој друг што посветил толку време од нивниот живот, главно некомпензирано време, за да ги објави информациите и да ги заштити нашите деца и нашите возрасни. Поминуваме толку многу време зборувајќи за вакцини за деца заради пренатрупаниот список за вакцинација што се случува до возраст од 5 години. Но, има возрасни повредени од вакцини насекаде. Всушност јас имам сведочено неколку пати на суд бидејќи добиваат вакцини за пневмонија, добиваат вакцини за грип, за хепатитис Б, војниците добиваат околу 26 различни видови на вакцини со по неколку дози од нив и вакцини што сè уште се истражуваат, затоа возрасните вакцинирани луѓе повредени од вакцини исто постојат.

За македонски превод притиснете на „CC“.

An error occurred, please try again.
error: Содржината е заштитена!