Ракот му оставил уште неколку недели живот и еве што направил следно

На д-р Чарлс Мејџорс му бил дијагностициран рак на мозокот во доцна фаза. Му останале само неколку недели живот, но избрал она што многумина ќе го наречат неконвенционален третман.

Новинар: Рековте дека ракот, дека сте биле болни со години пред да добиете рак. Тоа довело да добиете рак. Но повеќето луѓе кога ќе Ве погледнат, не би го помислиле тоа. – Не, ни јас не би го помислил тоа исто така. – Што научивте за тоа?

Д-р Чарлс Мејџорс: Големо прашање е што однадвор отсекогаш сум бил здрав. Одев во училиште за киропрактика и со години бев киропрактичар. Се хранев добро, вежбав, ако ме видевте, изгледав како самото здравје, но истото тоа не се случуваше и внатре. Како прво, никој не ме прашал што се случи во првите 30 години. Како го живеев животот? Што јадев, што пиев. Бев на факултет повеќе од десет години и замислете што јадев и пиев тогаш. Имајќи го тоа во предвид, мојот живот не беше здрав 30 години и конечно настана промена од седум години со Божја помош, но тоа не беше доволно. Моето тело беше болно со години и потоа добив рак. Кога бев дијагностициран, си реков: „Треба да откријам што го предизвика ова.“ Не беше лоша среќа, не беше генетски.  Моето тело ги претвораше нормалните клетки во малигни клетки и не ги отстрануваше повеќе. Што го причинуваше тоа?

Состојбата на умот е клучот овде – ако мислите дека е возможно, тогаш ќе ги барате вистинските одговори. И така почнав да истражувам и истражувам, и поминав многу време  во тоа. Поминував време во проучување на малигните клетки, метаболизмот на малигните клетки, сè за малигните клетки за да откријам од каде да почнам. Има три чекори што ги научив од д-р Лоди од Аризона. Првиот чекор е – прво мора да престанеш да го произведуваш ракот и да дојдеш до причината за тоа. Бидејќи нешто придонело твоите нормални клетки да се претворат во малигни клетки. Нешто придонело твојот имунолошки систем да не може да се ослободи од ракот.

Прво требаше да го откријам тоа, да престанам да го произведувам. Но бидејќи ракот беше насекаде во моето тело, бидејќи беше во мозокот, имав само уште неколку недели живот и морав да го убијам. Затоа немаше доволно време да ја променам исхраната во тој момент. Немаше време за земање на суплементи. Морав да применам драстични методи за да го убијам. Избрав да не примам висока доза на хемотерапија и зрачење, и сè друго што ми нудеа. Одлетав во Рино, Невада со д-р Џејмс Форст, кој е број еден онколог во светот според мене, и почнав да користам интравенозно витаминско-минерални формули,  интравенозен витамин Ц, примав интравенозно H2O2 терапија со кислород, обидувајќи се веднаш да го намалам туморот колку што е можно побрзо за да  добијам време. Вториот чекор беше  да го убијам ракот на сигурен начин без да се убијам себе. Третиот чекор – како што поминував низ сè тоа, почнав да го обновувам имунолошкиот систем.

За македонски превод притиснете на „CC“.