Правење масло од канабис за третман на рак, мултипла склероза, Алцхајмерова болест и други болести

Маслото од канабис, што се повеќе се користи за лекување на различни здравствени состојби, се добива од канабис (марихуана), или индустриски коноп, што содржи значајни количини на канабидиол, молекула што се наоѓа во канабисот. Канабиноидите имаат природен начин на интеракција со нашите тела преку рецептори наречени ендоканабиноиди, кои се присутни кај сите луѓе и животни.

Едноставно направено со еден сад, кофа и растворувач, маслото од канабис се покажа ефикасно во третманот на разни сериозни болести вклучувајќи рак, Алцхајмерова болест, епилепсија, Лајмска болест, хронична болка, ревматизам, мултипла склероза, анксиозни растројства, астма и дијабетес.

Екстрахирањето на корисните состојки од канабисот, или канабиноидите, за да формираат густа мастна материја, прв пат беше претставено преку документарниот филм на Рик Симпсон кој предизвика светски интерес за маслото од канабис. Беше причина за безброј успешни приказни на поединци кои го користеле маслото за лекување на сите болести што го ослабуваат телото, вклучувајќи форми на рак за кои претходно се мислеше дека се неизлечиви.

За македонски превод притиснете на „CC“ и изберете Македонски.