Сода бикарбона како успешен третман на рак

Д-р Тулио Симончини, професор и онколог со долгогодишно искуство, успешно лекува пациенти со рак со помош на сода бикарбона. На почетокот од неговите истражувања започнал со интравенозна апликација на сода бикарбона и денес има повеќе од 1000 успешно излекувани пациенти со рак со помош на сода бикарбона.

Новинар: Како дојдовте до откритието за натриум бикарбонатот (сода бикарбона) како третман на ракот?

Д-р Тулио Симончини: Бев млад, само што дипломирав и следев многу алтернативни начини на лекување, не доктори и открив дека псоријазата е габична инфекција. Успешно ја третирав со јодна тинктура. Во момент на очај мислев дека направив добро истражување. Псоријазата беше тажна, неизлечива и непозната болест, но видов, знаев дека е габична инфекција што можам да ја излекувам.

Си реков, можеби како и псоријазата исто и ракот е габична инфекција, тоа беше истражувањето. Бидејќи бев очаен зошто луѓето умираа и не можев да го прифатам тоа. Така ја поврзав габичната  етиологија од псоријазата со ракот. Но, само момент, можете да излекувате псоријаза со јодна тинктура, па си помислив, како можам да го третирам туморот, габична инфекција што е внатре во телото. Тоа е невозможно со јодна тинктура.

Но, си помислив, во педијатриските онколошки кругови каде што работев и дипломирав на универзитетот, можевме да ја елиминираме габичната инфекција кај бебиња со натриум бикарбонат. Во тој момент пробав да го дадам натриум бикарбонатот интравенозно.

Еден од првите пациенти, момче, 11-годишно дете, беше во кома. Беше во кома 15 дена. Учеше на Универзитетот во Јужна Италија и мајка му ми рече: „Ке дадам сè да зборувам  со него, дури и ако знам  дека мора да умре.“ Во тој момент му препишав на универзитетот натриум бикарбонат интравенозно, дупла доза и по седум часа откако се вратив, младото момче зборуваше со мајка му. Во еден ден, во седум часа натриум бикарбонатот ги отстрани делумно или целосно, не знам, ги отстрани габичните колонии и момчето се разбуди. Имаше лимфом локализиран во мозокот. Тоа беше едно од првите постигнувања и веднаш ја препознав моќта на натиум бикарбонатот. Продолжив и сега имам повеќе од 1 000 луѓе целосно излекувани.

За македонски превод притиснете на „CC“.

error: Содржината е заштитена!