Соочете се позитивно со тешкотиите

Еден ден едно магаре паднало во бунар. Животното со часови жалосно завивало, а селанецот со денови се обидувал да смисли што да направи. На крајот заклучил дека животното е старо и дека и онака требало да го затрупа бунарот – не помислил дека магарето е вредно за спасување. Ги повикал сите свои соседи на помош. Секој од нив зел лопата и почнале да фрлаат земја во бунарот.

Магарето сфатило што се случува и престрашено завивало. Меѓутоа набргу престанало. По некое време селанецот погледнал во бунарот, а глетката го изненадила.

Со секоја лопата земја која паѓала врз него, магарето правело нешто неверојатно: ја тресело земјата од себе и застанувало на неа.

Сите се зачудиле кога магарето зачекорило преку ивицата од бунарот и поминало. 

Тоа е животот! Ако се соочиме со нашите проблеми и реагираме позитивно на нив и не дозволиме да нè фати паника, огорчување или самосожалување.

Автор: непознат

You have successfully subscribed to the newsletter

Се појави грешка. Обиди се повторно.

Здрава Исхрана will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.