Ослободете се од вашите стресови

Додека ѝ предаваше на публиката за справување со стресот, психологот чекореше низ просторијата. Кога ја подигна чашата со вода, сите очекуваа дека ќе биде поставено прашањето: „Дали чашата со вода е полупразна или полуполна?“ Наместо тоа, со насмевка на лицето таа праша: „Колку е тешка чашата вода?“

Одговорите се движеа во опсег од 250 до 500 ml.

Таа одговори: „Апсолутната тежина не е важна. Зависи колку долго ќе ја држите. Ако ја држам една минута, не е проблем. Ако ја држам еден час, ќе имам болка во раката. Ако ја држам еден ден, раката ќе ми се вкочани и парализира. Во секој случај, тежината на чашата не се менува, но колку подолго ја држам, толку потешко станува.“

Важно е да запомнете да се ослободите од вашите стресови. Колку порано можете во текот на вечерта, симнете ги од вас сите ваши товари. Не ги носете во текот на вечерта, а потоа и во текот на ноќта. Запомнете да ја спуштите чашата!

Автор: непознат

You have successfully subscribed to the newsletter

Се појави грешка. Обиди се повторно.

Здрава Исхрана will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.