За што се добри јаболката?
Особено богати со витамин Ц, исто обезбедувајќи и витамин А, како моќен антиоксиданс помагаат при борба со инфекции и ги собираат слободните радикали што предизвикуваат ...
Особено богати со витамин Ц, исто обезбедувајќи и витамин А, како моќен антиоксиданс помагаат при борба со инфекции и ги собираат слободните радикали што предизвикуваат ...
Истражувања покажуваат врска меѓу лукот и отстранувањето на тешки метали од телото, како олово, жива, кадмиум и арсен. Едно истражување покажува значајно намалување на содржината ...
Диететските влакна во урмите помагаат непречено да се движат непотребните материи низ вашето дебело црево и помагаат да се превенира апсорпцијата на ЛДЛ (лошиот) холестерол ...
Кељот со право може да се нарекува супер храна бидејќи едно истражување ја покажува високата антиоксидантна активност на овој зеленчук. Фитонутритиентот индол-3-карбинол помага во обновувањето ...
Тоа што го нудат кајсиите од аспект на хранливи материи е навистина корисно. Истражувањата покажуваат дека нивната антиоксидантна способност е поврзана со здрава кожа и ...
Во основа, витамините К и Ц се најистакнати витамини во боровинките, а манганот е најистакнат минерал. Антоцијаните, што им ја даваат на боровинките нивната жива ...
Едно истражување наоѓа дека дури и само една минута на подготовка на храната во микробранова печка ги уништува соединенијата во лукот со антиканцерогени својства, додека ...