Браво, авокадо!
Исполнето со влакна, едно авокадо содржи 36 % од дневните потреби на витамин К, 30 % фолна киселина и 20 % од дневните потреби на ...
Исполнето со влакна, едно авокадо содржи 36 % од дневните потреби на витамин К, 30 % фолна киселина и 20 % од дневните потреби на ...
Морковите се полни со бета каротени што последователно се претвораат во витамин А во вашиот црн дроб. Бидејќи бета каротените не можат да се произведат ...
Кромидот е многу добар извор на витамин Ц и Б6, железо, фолна киселина и калиум. Содржината на магнезиум во кромидот дава олеснување на симптомите на ...
Ниска содржина на масти и уште пониска содржина на холестерол, богат со ниацин и цинк, како и протеини, влакна, витамини А, Ц, Е и К, ...
Зелката има највисока количина на некои од најмоќните антиоксиданси присутни во крстоцветните зеленчуци – фитонутритиенти како тиоцијанати, лутеин, зеаксантин, изотиоцијанати и сулфурафан, што ги стимулира ...
Главата на карфиолот, што изгледа како површината на мозокот, содржи бројни фитонутритиенти, како индол-3-карбинол и сулфурафан, што може да помогнат во превенција на рак на ...
Иако цвеклото содржи повеќе шеќер од другите зеленчуци, содржи малку калории, масти и холестерол. Исто е и одличен извор на влакна, витамин Ц, магнезиум и ...
Целерот има висока содржина на влакна, што овозможува храната да се движи низ дигестивниот тракт побрзо, а со тоа помага да се намали вашиот ризик ...
Јадењето здрава храна богата со хранливи материи може да го подобри вашето здравје и енергија. Изненадувачки, начинот на кој ја готвите вашата храна има големо влијае врз количината ...