За што е добра куркумата?
Здравствените придобивки од куркумата вклучуваат подобрена способност за дигестија на мастите, намалена надуеност и гасови, намалена конгестија и подобрување на некои состојби на кожата како ...
Здравствените придобивки од куркумата вклучуваат подобрена способност за дигестија на мастите, намалена надуеност и гасови, намалена конгестија и подобрување на некои состојби на кожата како ...
Диететските влакна во урмите помагаат непречено да се движат непотребните материи низ вашето дебело црево и помагаат да се превенира апсорпцијата на ЛДЛ (лошиот) холестерол ...
Ниска содржина на масти и уште пониска содржина на холестерол, богат со ниацин и цинк, како и протеини, влакна, витамини А, Ц, Е и К, ...
Зелката има највисока количина на некои од најмоќните антиоксиданси присутни во крстоцветните зеленчуци – фитонутритиенти како тиоцијанати, лутеин, зеаксантин, изотиоцијанати и сулфурафан, што ги стимулира ...
Главата на карфиолот, што изгледа како површината на мозокот, содржи бројни фитонутритиенти, како индол-3-карбинол и сулфурафан, што може да помогнат во превенција на рак на ...
Иако цвеклото содржи повеќе шеќер од другите зеленчуци, содржи малку калории, масти и холестерол. Исто е и одличен извор на влакна, витамин Ц, магнезиум и ...
Постојат многу причини зошто бананите се едни од најпопуларните производи во светот. Нудат совршено голема порција, доаѓаат спакувани во нивната природна заштитна обвивка и се ...
Во основа, витамините К и Ц се најистакнати витамини во боровинките, а манганот е најистакнат минерал. Антоцијаните, што им ја даваат на боровинките нивната жива ...
Во 2014-тата година, едно историско истражување покажа дека флуорот предизвикува широк спектар на невролошки развојни аномалии. Истражувањето претходно покажа дека серија на хемикалии – олово, метилжива, ...