Браво, авокадо!
Исполнето со влакна, едно авокадо содржи 36 % од дневните потреби на витамин К, 30 % фолна киселина и 20 % од дневните потреби на ...
Исполнето со влакна, едно авокадо содржи 36 % од дневните потреби на витамин К, 30 % фолна киселина и 20 % од дневните потреби на ...
Истражувања покажуваат врска меѓу лукот и отстранувањето на тешки метали од телото, како олово, жива, кадмиум и арсен. Едно истражување покажува значајно намалување на содржината ...
Здравствените придобивки од куркумата вклучуваат подобрена способност за дигестија на мастите, намалена надуеност и гасови, намалена конгестија и подобрување на некои состојби на кожата како ...
Морковите се полни со бета каротени што последователно се претвораат во витамин А во вашиот црн дроб. Бидејќи бета каротените не можат да се произведат ...
Диететските влакна во урмите помагаат непречено да се движат непотребните материи низ вашето дебело црево и помагаат да се превенира апсорпцијата на ЛДЛ (лошиот) холестерол ...
Кромидот е многу добар извор на витамин Ц и Б6, железо, фолна киселина и калиум. Содржината на магнезиум во кромидот дава олеснување на симптомите на ...
Ниска содржина на масти и уште пониска содржина на холестерол, богат со ниацин и цинк, како и протеини, влакна, витамини А, Ц, Е и К, ...
Зелката има највисока количина на некои од најмоќните антиоксиданси присутни во крстоцветните зеленчуци – фитонутритиенти како тиоцијанати, лутеин, зеаксантин, изотиоцијанати и сулфурафан, што ги стимулира ...
Главата на карфиолот, што изгледа како површината на мозокот, содржи бројни фитонутритиенти, како индол-3-карбинол и сулфурафан, што може да помогнат во превенција на рак на ...
Постојат многу причини зошто бананите се едни од најпопуларните производи во светот. Нудат совршено голема порција, доаѓаат спакувани во нивната природна заштитна обвивка и се ...
Во основа, витамините К и Ц се најистакнати витамини во боровинките, а манганот е најистакнат минерал. Антоцијаните, што им ја даваат на боровинките нивната жива ...