Браво, авокадо!
Исполнето со влакна, едно авокадо содржи 36 % од дневните потреби на витамин К, 30 % фолна киселина и 20 % од дневните потреби на ...
Исполнето со влакна, едно авокадо содржи 36 % од дневните потреби на витамин К, 30 % фолна киселина и 20 % од дневните потреби на ...
Диететските влакна во урмите помагаат непречено да се движат непотребните материи низ вашето дебело црево и помагаат да се превенира апсорпцијата на ЛДЛ (лошиот) холестерол ...
Ниска содржина на масти и уште пониска содржина на холестерол, богат со ниацин и цинк, како и протеини, влакна, витамини А, Ц, Е и К, ...
Кељот со право може да се нарекува супер храна бидејќи едно истражување ја покажува високата антиоксидантна активност на овој зеленчук. Фитонутритиентот индол-3-карбинол помага во обновувањето ...
Зелката има највисока количина на некои од најмоќните антиоксиданси присутни во крстоцветните зеленчуци – фитонутритиенти како тиоцијанати, лутеин, зеаксантин, изотиоцијанати и сулфурафан, што ги стимулира ...
Главата на карфиолот, што изгледа како површината на мозокот, содржи бројни фитонутритиенти, како индол-3-карбинол и сулфурафан, што може да помогнат во превенција на рак на ...
Во основа, витамините К и Ц се најистакнати витамини во боровинките, а манганот е најистакнат минерал. Антоцијаните, што им ја даваат на боровинките нивната жива ...
Листата на хранливи материи што ги содржат капините е долга. Преполни се со витамин Ц (порција од 100 гр содржи 23 мг или 35 проценти ...
Кога правите домашна супа, ги контролирате состојките, што значи дека крајниот производ не само што е многу повкусен, туку исто е и далеку поздрав. Во ...
Јадењето здрава храна богата со хранливи материи може да го подобри вашето здравје и енергија. Изненадувачки, начинот на кој ја готвите вашата храна има големо влијае врз количината ...
Кога готвите на висока температура, треба да користите масла што се стабилни, што не оксидираат и што не се расипуваат лесно. Кога се подложни на ...