КАТЕГОРИЈА
ПОДРЕДИ ПО
ФОРМАТ
чисти филтри

Пет изговори зошто да јадете црно чоколадо

Препорачувам да јадете црно чоколадо поради многуте здравствени придобивки што ги нуди. Преработените чоколадни табли што се навикнати да ги јадат повеќето луѓе се, всушност, ...

Како благодарноста може да го подобри вашето здравје и благосостојба?

Дали чувството на благодарност може да влијае на вашето здравје? Според голем број на истражувања, одговорот е: „Да.“ Според д-р П. Мурали Дораисвами, експерт за ...

Како ЛЕД осветлувањето може да го загрози вашето здравје?

Како резултат на енергетската ефикасност, во голема мерка се случи голема транзиција кон користење на ЛЕД светилките како примарен извор на светлина во домовите. Во ...

Како готвењето влијае на содржината на хранливи материи на храната?

Јадењето здрава храна богата со хранливи материи може да го подобри вашето здравје и енергија. Изненадувачки, начинот на кој ја готвите вашата храна има големо влијае врз количината ...

7 Совети за минималистички начин на готвење што ја прават здравата исхрана исклучително лесна

Минималистичкиот начин на живот е доста популарен во денешно време. Ве охрабрува да ги отстраните нештата што ви го одвлекуваат вниманието и да се фокусирате ...

Дали чувствителноста на глутен е вистинска или измислена?

Целијачната болест, најтешката форма на нетолеранција на глутен, погодува само 0,7 – 1% од популацијата. (1) Сепак, постои една друга состојба наречена „нецелијачна“ чувствителност на ...